Wsparcie
Jeśli masz pytanie lub napotkasz problem, napisz do nas w dowolnym momencie, a my skontaktujemy się z Tobą tak szybko, jak to możliwe.
Skontaktuj się z nami
Wyślij e-mail na poniższy adres. Uwzględnienie urządzenia (iPhone/Android) i wersji aplikacji pomoże nam szybciej Ci pomóc.
Często zadawane pytania
Gdzie są przechowywane moje wpisy?
Wszystko jest przechowywane tylko na Twoim telefonie. Nie ma kont i nic nie jest wysyłane na nasze serwery, dlatego przed usunięciem aplikacji lub zmianą telefonu należy wykonać kopię zapasową.
Jak przejść na nowy telefon?
Na starym telefonie dotknij ⚙️ → Zawartość → Kopia zapasowa i przywracanie i zapisz plik kopii zapasowej w formacie iCloud Drive lub Google Drive. Zainstaluj aplikację na swoim nowym telefonie, otwórz ten sam ekran i wybierz „Przywróć z pliku kopii zapasowej”.
Zapomniałem mojego PIN.
PIN są przechowywane jako skróty weryfikacyjne, a nie oryginalne cyfry, więc nie możemy ich odzyskać ani zresetować. Blokada ogranicza dostęp do ekranów aplikacji; nie szyfruje plików pamiętników ani zdjęć. Rozważ ponowną instalację i przywrócenie systemu tylko wtedy, gdy masz prawidłową kopię zapasową. Rekordów utworzonych po utworzeniu kopii zapasowej nie można odzyskać, dlatego nie usuwaj aplikacji bez kopii zapasowej.
Moja czcionka nie zmienia się od razu.
Czcionki pisma ręcznego są pobierane jednorazowo przy pierwszym użyciu. Pozostań podłączony do Internetu i poczekaj chwilę.
Nie mogę zapisać filmu w Zdjęciach.
Zezwól Haru Diary na dodanie do Zdjęć w ustawieniach urządzenia, a następnie spróbuj ponownie.
Jak zmienić język aplikacji?
Dotknij ⚙️ → Spis treści → Język, aby wybrać jeden z 20 języków lub podążaj za językiem urządzenia.
Gdzie mogę sprawdzić zakupy lub poprosić o zwrot pieniędzy?
Sprawdź cenę i historię zakupów w sklepie App Store lub Google Play, w którym zakupiłeś aplikację. Przesyłaj prośby o zwrot pieniędzy za pośrednictwem tego sklepu; zatwierdzenie podlega jego zasadom. Nie podawaj danych karty płatniczej ani haseł w e-mailach pomocy technicznej.
Czy muszę usunąć konto?
Aplikacja nie ma konta rejestracyjnego ani konta na serwerze. Możesz usuwać rekordy w aplikacji i usuwać oddzielnie zapisane pliki kopii zapasowych z ich lokalizacji.